Een ultrasoon onderzoek laten uitvoeren?

Ultrasoon methode

Ultrasoon onderzoek is een NDO-methode: Een niet destructief onderzoek. Oneffenheden worden op deze manier gevonden.

Ultrasoon testen wordt bij veel verschillende bedrijven toegepast. Voorbeelden van branches waar deze bedrijven onder vallen en waar wij deze inspecties kunnen uitvoeren zijn: Papierproductie, energievoorzieningen, voedselverwerking en de olie- en gasindustrie. Onze gecertificeerde ultrasoon inspecteurs houdt zich bezig met frequenties boven de 20 KHz, welke alleen het instrument kan waarnemen.

Onze inspecteurs zijn ultrasoon categorie 1 gecertificeerd, in overeenstemming met ISO 18436-8.

Het detecteren van een lek of het detecteren van lager storingen, kortom een ultrasoon test, kunnen wij voor u doen door middel van een ultrasound inspectiesysteem. Vanuit onze locatie in Bunnik of Groningen reizen wij gemakkelijk naar bedrijven en fabrieken in Nederland en kunnen wij op korte termijn inspecties voor u uitvoeren.

Wanneer wij een lek voor u gaan detecteren via een ultrasoon detectie, gaat dit door middel van een zender en een ontvanger die met elkaar communiceren. Ultrasoon geluid wordt door de zender in alle mogelijke richtingen verzonden en de ontvanger zal deze opvangen. Op die manier wordt een lekdetectie onderzoek (ook wel ultrasone lektesten) verricht. Zo kan snel en accuraat lucht lekkage detectie van druk en vacuümsystemen geïdentificeerd worden. Met een ultrasoon inspectie van lagers kunnen wij voor u beginnende lager storingen, in alle fases, ontdekken.

Zoekt u iemand die voor u een ultrasoon detectie kan uitvoeren? Stop dan met zoeken en neem vrijblijvend contact op.

Contact